Embracing failure

Embracing failure. ”Hylla misslyckanden”. Så hette gårdagens tema på TEDx Stockholm. När misslyckas man då? Så länge man försöker har man inte misslyckats. Många gånger blir det inte som man tänkt sig. Men så länge man kämpar så försöker man. Till slut lyckas man!

Vi fick lyssna till Johan Ernst, som minst sagt tänjer på gränserna. Som ung bestämde han sig för att bli en ung konsertpianist. Han blev senare äventyrare som cyklat från Stockholm till Sahara, bestigit Mount Everest, gjort expeditioner till Nordpolen och Sydpolen. Bland annat. Idag jobbar han med välgörenhet till 50% med Min Stora Dag.

Vi fick även lyssna till Tor Rauden Källstigen, en entreprenör som startat flera bolag, bland annat sälja jeans till Nordkorea. Idag driver han en av världens mest populära appar inom video, Loopcam, som konkurrerar med Twitter.

Dessutom lyssnade vi på Mona Sahlin, som talade om hur hon har tacklat motgångar och misslyckanden och hur hon efter 117 år blev den första kvinnliga partiledaren (!) i Socialdemokraterna. Hon lyfte också frågan om varför vi ofta ställer frågan till en främmande person: ”Var kommer du ifrån?” istället för att fråga ”Vem är du?”. Hon talade också om hur tråkigt livet vore utan misslyckanden, för både sin egen och andras utveckling. Dessutom delade hon med sig av att förlora ett barn vid ett års ålder. En fruktansvärd sorg som man alltid bär med sig. Det blir en evig påminnelse för oss om att vi är här på jorden och att livet är till för att levas!

Embracing failure. Hylla dina misslyckanden. Det är då du lär dig, det är då du måste tänka till, det är då du utvecklas. Genom att ändra tankesätt, kan du uppnå så mycket mer. Har du testat?

Om du misslyckas – eller om jag hellre vill säga – om du lyckas missa, så testa igen! Och igen! Och igen. Det gör jag. Jag försöker i alla fall.