Kommunikation i Solna stad

Att jobba med kommunikation i Solna stad, som är en så pass framgångsrik och händelserik kommun, har varit mycket givande och lärorikt – på alla plan. I Solna finns bland annat Friends Arena, Mall of Scandinavia och Nya Karolinska Solna. Staden växer och många företag väljer att flytta dit. Nära Stockholms innerstad, men ändå lite utanför. Ny pendeltågsstation och nya tunnelbanestationer planeras vilket innebär att mycket påverkas i staden. Alltså, en kommun där det händer mycket! Under 2016, blev Solna utsedd till Årets superkommun och har även vunnit flera andra utmärkelser.

Under ett drygt halvår hade jag förmånen att jobba med som kommunikationssamordnare i Solna stad tillsammans med grymma kollegor och flera roliga uppdrag gentemot flera olika förvaltningar. Under tiden jag var där, fick jag möjlighet att påverka det grafiska uttrycket genom ett nytt illustrationsmanér (som togs fram av illustratören Petra Emtestam). Utifrån det manéret, jobbade jag ut ett antal olika illustrationer, som används i stadens grafiska kommunikation. Jag fick även ta fram en ny layout med nytt format till Solnas egen tidning Solnanytt (som ges ut i 40.000+ exemplar i Solna) och i övrigt mycket grafisk form och produktion av alltifrån annonser, till skyltar, trycksaker, roll-ups, you name it. Både för web och print. En kul tid och jag hoppas jag får tillfälle att jobba med dessa fina kollegor igen. På ett eller annat sätt. Tack!

Ovan är en illustration jag gjort utifrån illustrationer Petra Emtestam tog fram. Utifrån det jobbade jag fram ett bibliotek av många illustrationer som staden använder sig av i den grafiska kommunikationen. Bland annat. Här kan du också läsa hur en nära kollega uppfattar mig.