Mentor Eget företag

Sedan november 2015 är jag mentor under Mentor Eget företag, som drivs av NyföretagarCentrum i samverkan med ALMI. Som egenföretagare är det hela tiden nya utmaningar och beslut som ska fattas. Man ska kunna hantera många bollar. Jag är glad om jag kan bidra till att min adept får nya perspektiv och växer – både som företagare och som människa.

Min uppgift som mentor handlar om att stötta och guida min adept på hens utvalda väg. Det är adepten som beslutar vilken riktning och var jag kan vara till hjälp. Några frågor som hen behöver kunna svara på är:

Vad vill adepten få ut av mentorprogrammet?
Vilka konkreta resultat vill adepten nå?
Kan adepten lista tre skäl för sitt deltagande?
Vilka frågeområden vill adepten diskutera med mentorn?
Hur ser adeptens personliga nätverk ut?
Är det komplett eller saknar adepten vissa kompetenser?

Det hela handlar hela tiden om att utveckla sig och inte stå still. Detta är något som passar mig bra. Kul och utmanande, som också bidrar till egen reflektion.