Nya förväntansfulla kursdeltagare på Berghs

Imorgon, lördag, är en kul dag. Då det är dags att träffa nya förväntansfulla kursdeltagare på Berghs School of Communication. Det är alltså dags att ha kick-off för grafisk design-kursen som sträcker sig över femton veckor. (Berghs erbjuder ett antal olika kurser, men den kursen jag är ansvarig för är en distanskurs i grafisk design på femton veckor.) Dessa dagar (start- och avslutningsdagarna) är speciella, då huset är fullt med kursdeltagare som ska läsa (eller har läst) någon av Berghs distanskurser. Dagen är kul, energifylld och avslappnad. Den börjar med en enkel frukost, fylls på med föreläsningar, skratt, lunch, mer föreläsningar och avslutas över lite mingel och en öl.

Jag är inne på min tredje termin som kursansvarig och jag tycker att det är väldigt kul och inspirerande att undervisa. Ett mål – eller snarare en tanke jag hade redan när jag själv pluggade Graphic Design på Arizona State University runt millenieskiftet – var, att jag önskade få undervisa i grafisk design på en av Sveriges bästa skolor. Den kurs jag undervisar i nu, är faktiskt en av de första kurserna jag själv läste – 1996. Och där på Berghs är jag nu – som kursansvarig. Det är bra att sätta upp mål och man kan väl säga att denna cirkeln är sluten på något sätt. Kanske dags att ta tag i en av de andra cirklarna och jobba mot nästa mål …

Hitta din egen kurs på www.berghs.se! Och här kan du läsa lite av vad några tidigare kursdeltagare tycker.