När behövs en grafisk designer?

Hm, om vi säger såhär … drömmer du om att ha sälj-/marknadsföringsmaterial som speglar dig och ditt företag? Drömmer du om att det ska se sådär proffsigt ut? Så proffsig som du är? Självklart.

Var är det du fastnar när du ska ta fram ditt eget marknadsföringsmaterial? Är det när du behöver ta fram material som ska hänga ihop och där man ser den röda tråden?

Du vill ha eget sälj-/marknadsföringsmaterial som ser proffsigt ut när du träffar kunder och är med på event, mässor och när du nätverkar. Det ska hänga ihop från visitkort till webbplats till offert till broschyr, vepa etc. Det ska spegla ditt företag och likaså så proffsig som du är. Men, hur får man till det?

  • Ja, då är det en grafisk designer/formgivare du ska anlita. En grafisk designer är som en egen ’byrå’, alltså du behöver inte anlita en stor, flashig design-byrå för att skapa material.
  • En grafisk designer jobbar utifrån din grafiska profil/visuella identitet om det finns.
  • Om du inte har en logotyp eller grafisk profil, hjälper en grafisk designer/formgivare dig med det.
  • När du har en grafisk profil, kan du sedan ta fram eget material som ser proffsigt ut. Du vet också, när du anlitar en annan leverantör (exempelvis tryckeri eller webbyrå), hur ditt företag ska ’se ut’ och därmed blir det lättare för dig att beställa och kommunicera det. Likaså vet då leverantören hur du ska se ut när du har en grafisk profil. Och resultatet hänger ihop med övrigt material och blir då kostnadseffektivt. Alltså win-win-win.(Om leverantören däremot inte vet hur du ser ut är det som att skjuta en boll från varsomhelst och den hamnar varsomhelst – alltså inte i målet. Resultatet blir spretigt, eftersom leverantören presenterar ett eget förslag, som inte hänger ihop med övrigt material.)

Och hur vill du uppfattas? Just det. Så proffsig som just du är. Du vill känna dig stolt när du lämnar eller visar ditt material – oavsett om det är print, webbplats eller presentation – och där man tydligt ser den röda tråden.

Vill du veta mer vad en grafisk designer/formgivare kan göra för dig? Kontakta mig, så bjuder jag på 30 minuters konsultation. Helt gratis. Maila mig på welcome [ at ] formstark.se eller vill du veta mer kolla in mig på Linkedin.

Jag ser fram emot att höra ifrån just dig! Jag hjälper dig med råd och tips om du kört fast. Självklart kan du ställa frågor här i flödet.

Varmt välkommen!

Camilla

#formstark

#formstarkdesign

#formstarkgrafiskdesign

#formstarkgrafiskprofil

#formstarkvisuellidentitet

#formstarkinhouse

#formstarkprocess

#formstarkatips