Vad gör en grafisk designer?

Vad gör en grafisk designer?

En grafisk designer – eller formgivare eller visuell designer – omsätter tankar och idéer till grafisk kommunikation. Det består av bilder, texter, illustrationer, färger. Detta kan tillämpas i både print, digital och för den fysiska miljön.

Ett tydligt exempel är att:

Ta fram en logotyp och grafisk profil/visuell identitet (som inkluderar logotyp, val av typsnitt, färger, bildspråk och eventuellt andra grafiska element såsom exempelvis Adidas tre ränder, Burberrys rutmönster).

Genom att ha en tydlig grafisk profil kan man därefter enklare ta fram annan grafisk kommunikation som skapar igenkänning som exempelvis:

-> Visitkort, brevpapper, faktura, rapporter
-> Broschyrer, vepor, annonser, roll-ups
-> Webbplats, appar, digitala lösningar
-> Presentationer
-> Video, rörligt material
-> Mässmontrar, event

En grafisk designer/formgivare kan också jobba med:

-> Bokdesign, formgivning av omslag och inlaga
-> Tidningsdesign, formgivning av dagstidningar, magasin
-> Informationsdesign, såsom kartor, grafik, diagram, symboler
-> Med mera, med mera

Är du nyfiken på vad jag kan hjälpa ert företag med? Kontakta mig gärna här på welcome [ at ] formstark.se på Linkedin eller på welcome@formstark.se.

⬇️⬇️⬇️
Ovan är exempel på en grafisk profil för en soloföretagare. Jag hjälpte Jessica Wicklund att skapa en grafisk profil/visuell identitet för hennes företag Yes Workations. Genom att hon har en grafisk profil, vet hon nu hur hon kan använda den och likaså kommunicera på ett enkelt sätt till andra leverantörer om hon inte anlitar mig.

🌿 Jag vill även passa på att rekommendera nytänkande Jessica Wicklund om ni funderar på konferens eller hitta nya sätt för era möten.

#formstark

#formstarkdesign

#formstarkgrafiskdesign

#formstarkinhouse

#formstarkprocess

#formstarkatips