Ögonlapp, ögonskydd, eyepatch – för vem?

Ögonlapp eller ögonskydd eller eyepatch. Idag finns det endast i svart för vuxna, vad jag har sett. Och det är 2015. Inte 1915. Som alla vet kan man idag anpassa det mesta så man får det ”personligt” och ”individuellt”. Men inte om man är sjuk och behöver hjälpmedel. Då är utbudet inte lika stort …

Jag tänker på en person i min närhet, som behöver en ögonlapp. Jag tror att många med henne, inte vill ha just en svart lapp för ögat. Det räcker med om att över huvudtaget behöva ha en lapp för ögat. Man kanske behöver ha det en kortare eller längre tid. Eller för alltid. Och den svarta lappen drar naturligtvis uppmärksamhet till sig. Det är inte kul och man känner att folk stirrar. Så hur kan man göra den negativa upplevelsen till något positivt? Att göra något som drar till sig uppmärksamhet, men på ett positivt sätt. Jag fick genast en idé.

Jag tänker utifrån min nära anhörigs perspektiv. Och vem hon är? Hon älskar rosor och blommor, så jag skapade några olika ögonskydd/ögonlappar till henne. I glada färger. Med ett litet mönster som jag tror passar henne. Förhoppningsvis skapar det mer positiva reaktioner och att hon känner sig finare med sin ögonlapp/ögonskydd i färg, trots allt. Som gör att hon inte känner sig som en pirat.

Så, vad mycket så lite kan göra! Det kallar jag service design – utifrån användarens perspektiv.

Om du har önskemål om ögonlapp/ögonskydd, kontakta mig!