Vikten av att skriva för hand

Vikten av att skriva för hand

Jag tillägnar denna texten till min mamma som gick bort för exakt ett år sedan. Hon som fick mig att studera pennan och rörelsen. Hon skrev med de gamla r:en i skrivstil. Hon som fick mig att se det lilla i det stora och gav alltid frukost på sängen på namnsdagen med en liten present, som inte var dyr. Oklart är när hon gjorde något för sig själv. Kanske var det när hon handarbetade, virkade, broderade, stickade, sydde, snickrade eller tapetserade när hon inte bakade, läste läxor, städade, lagade mat eller höll på i trädgården. Alltså detta var ju när hon inte jobbade natt som sjuksköterska. Oavsett, var det hon som fick mig att visa uppskattning genom att skicka kort. Vikten av att visa omtanke och vara medmänsklig.

Vad vill jag med denna texten? Jo, jag brinner så för penna och papper. Det är såå viktigt med att skriva, kunna hålla i en penna, kunna forma bokstäver och sätta samman dem. Varför? Jo, det har att göra med att minnas, att jobba med finmotoriken för att kunna jobba med exempelvis hantverk och slöjd.

Men, what? Vem vill använda penna och papper? Vi har ju mobiler och paddor. Ja, just det, det är det som är problemet. Att nudda en skärm med fingret eller trycka på en tangent är inte samma sak. Det skapar inte samma minnesspår till hjärnan och forskning tyder på att man skriver mer kreativt med penna. Att skriva för hand, se den operfekta bokstaven och samtidigt känna den där pennan mot det lena pappret.

Kommer du ihåg den nyvässade pennan och att skriva på det linjerade pappret i skolan? Det var jobbigt när man var tvungen att sudda, men förstå att det är just därför du också kommer ihåg hur orden stavades och formades.

När fick du ett handskrivet kort eller brev senast? Vilken känsla fylls du av att få ett handskrivet kort? Jag blir i alla fall otroligt glad att någon har ägnat mig en tanke, avsatt tid att skriva några rader, köpa frimärke och att hitta en postlåda (vilket inte är det lättaste idag). Tänk vad det lilla kan göra så mycket för en annan människa. 🌸

Tack älskade mamma 🙏❤️

#formstark

#formstarkdesign

#formstarkgrafiskdesign

#formstarkinhouse

#formstarkprocess

#formstarkatips

#formstarkhandskrift