Vilka är dina superkrafter?

Vilka är dina superkrafter? Vad är det? Superkrafter är det som är helt naturligt för dig. Vad älskade du att göra när du var barn? Vad gjorde du när du fick göra vad du ville och tiden bara försvann? Om du fick leka idag, vad skulle du leka då?

🌳 Jag älskade att organisera och möblera. Jag byggde husvagn i köket med hjälp av soldynor under en bänk tillsammans med min syster. Likaså att skapa ’rum’ i skogen eller på tomten.

💶 Jag lekte affär och sparade många livsmedelsförpackningar för att kunna leka ’på riktigt’ till mina föräldrars förtret. Jag la märke till typsnitt och hur förpackningar såg ut och hur de var konstruerade. När min äldre syster tog den stora miniräknaren från Facit att använda som kassörska, skapade jag en egen i wellpapp. Likaså kassalåda. Det var viktigt att det var ett bra flöde och att låtsaspengarna inte fastnade någonstans.

📚 Vid skolstart, var höjdpunkten att köpa nytt omslagspapper till böcker och skolbänken. Att klä böckerna, så att de blev så där perfekt. Det fick inte strama eller vara för löst. Att organisera och att möblera om i bänken var lycka.

🎹 Jag noterade frökens glasögon med guldiga detaljer som hade brun toning och hennes persikolena osminkade kinder. Och inte minst hur hennes fingrar (utan nagellack) rörde sig över tangenterna på pumporgeln, när vi alltid startade dagen med att sjunga ur vår sångpärm. Helt underbart! Och vilken skrivstil hon hade!

🛋 Jag möblerade ofta om i mitt rum. Jag läste IKEA-katalogen och räknade efter hur mycket jag hade på min bankbok och vilka möbler som jag skulle köpa någon gång i framtiden. Det var också viktigt att det var någon extra funktion, såsom en bäddsoffa – alltså både soffa och säng i ett! Perfekt. Kunde inte alla – men många av IKEAs produktnamn. Älskade att gå på IKEA.

🗝 Summan av kardemumman är att det som ligger naturligt för mig är att se flöden (digitalt och i fysisk miljö/rumsligt), att se detaljer, visualisera och omsätta mina och andras idéer, att skapa det lilla extra. Likaså att jobba strukturerat och metodiskt. Jag är tacksam att jag följt min innersta röst att få skapa.

💪 Vad är dina superkrafter? Vad älskade du att göra när du var barn? Ser du hur du omfamnar dina superkrafter nu?

#formstark
#formstarkdesign
#formstarkgrafiskdesign
#formstarkinhouse
#formstarkprocess
#formstarkatips
#formstarkhandskrift